Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • Grădina ca o resursă pedagogică

  Text: Raluca CrișanAfis Sibiu - Sesiune formare - proiect C3_039 - pentru aprobare

  Școala din Grădină este un proiect dedicat promovării grădinăritului în școli și centre pentru copii, considerând grădina de legume o unealtă pedagogică spre o dezvoltare durabilă.

  Luna acesta, pe 29 octombrie “Centrul pentru educaţie nonformală şi de mediu – Guşteriţa Verde”, va fi gazda cursului de formare ”Grădina ca o resursă pedagogică” a  proiectului Școala din Grădină.

  Începând cu ora 16.00, sunt invitaţi să participe cadrele didactice, părinţii şi persoanele implicate în educaţia copiilor.  Timp de trei ore vor fi prezentate metode practice de predare care au la bază activităţi de observare a naturii si de grădinărit. Încercând să arate că o grădina este o metodă activă, practică şi amuzantă a ceea ce înseamnă pentru copii “a învaţa” și pentru adulți ”a-i învăța”.

  Pe parcursul proiectului, pe langa sesiuni şi cursuri, se acordă sprijin școlilor în demararea unor proiecte practice – grădini de legume, flori și plante medicinale. Copiii participanți la  acest proiect, vor învăţa să grădinărească,  să observe, să îngrijească, să respecte și să se bucure de natură.

  De la stadiul de sămânţă, copiii vor putea observa procesele prin care trece o plantă până la stadiul de maturitate, moment în care  îşi vor putea pregăti singuri salate gustoase din roadele pe care le-au cules.

  Cea care se ocupă de acest proiect, Asociaţia Română de Permacultură, înființată în 2010, a început aceste cursuri i sesiuni  pentru a arăta că există o modalitate conştientă şi voluntară de proiectare a comunităţilor umane şi a agroecosistemelor, bazată pe imitarea relațiilor ce există în ecosistemele naturale.

  Asociaţia Română de Permacultură derulează timp de un an  proiectul Școala din Grădina, denumit pe larg: “Educaţie pentru sustenabilitate:  Grădina ca o resursa pedagogică pentru o dezvoltare durabilă”, Proiectul  are o valoare de  73.793,84 Euro și este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.  Valoarea finantarii nerambursabile este de 66.383,84 Euro.

  Pentru curioşi, mai multe sigur vor fi spuse la cursul de formare din 29 octombrie. Trebuie doar să te înscrii şi să faci cunoştinţa cu proiectul  “Școala din Grădină”, mai ales când intrarea este liberă şi eşti aşteptat cu ceai şi prăjituri de casă.

   

  Facebook: Scoala din Gradina

  Email: catalina.crisan@permacultura.ro

  Site: www.scoaladingradina.ro

  Comentarii

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top