Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • Zmeul

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Zmeu
  2 Zmeu3 Zmeu4 Zmeu5 Zmeu6 Zmeu

  Oare ce este vântul și cum putem noi să arătăm direcția în care se deplasează? Vântul este o mișcare a aerului ce se datorează diferențelor de presiune de la o zonă la alta, a diferenței de temperatură sau de climă de la o regiune la alta, a poziței noastre față de Soare. Lucrând la construirea unui zmeu, pe care mai apoi îl vor înălța, copiii observă efectul vântului și direcțiile în care acesta suflă/bate.

  Durata

  1 oră.

  Avem nevoie de

  • 2 bețe de bambus de preferat, deoarece sunt mai ușoare și mai rezistente sau tulpini de trestie/crengi; ● sfoară; ● cutter sau cuțit (de folosit doar de adulți); ● foarfecă; ● hârtie creponată; ● lipici de hârtie; ●creioane colorate.

  Materii conexe

  educație fizică, științele naturii

  Elemente naturale

  apa, aer

  Dificultate

  complex

  Sezon

  primăvara, vara, toamna

  Etape

  Pasul 1 - Așează în formă de plus sau X cele 2 bețe de lemn și leagă-le cu sfoară la mijloc.

  Pasul 2 - Apoi, folosind un cuter sau un cuțit, creează câteva scărite pe marginea celor 4 vârfuri ale celor două bețe și înfășoară cu sfoară unul dintre cele 4 vârfuri. Leagă toate vârfurile cu sfoară între ele astfel încât să obținem un romb.

  Pasul 3 - Prinderea hârtiei pe schelet. Hârtia pentru zmeu trebuie sa fie puțin mai mare decât dimensiunea scheletului. Hârtia va depăși marginile scheletului cu aproximativ 4-5 cm pentru a putea îndoi marginile înspre interior peste sfoară și a le lipi pe urmă. În cazul în care coala de hârtie este prea mică se mai poate adauga o coală, iar pe urmă aceasta se poate decupa. Se va lăsa câteva minute pentru ca lipiciul să se usuce.

  Pasul 4 - Pentru înfrumușețarea zmeului se pot lipi franjuri pe marginile zmeului, se poate desena zmeul cu diverse teme și cel mai important nu uitați că orice zmeu are nevoie de o coadă care va fi atașată de un colț al zmeului.

  Pasul 5 - Odată înfrumusețat ne mai rămâne doar să-l pregătim de lansare. Așadar vom lega un fir pe diagonala zmeului, astfel încât să unească două colțuri. Jumătatea acestui fir se va afla în centrul zmeului. De această zonă, cu ajutorul altei bucăți de sfoară, mai trebuie unită și capătul rămas liber (cel din față). Se vor lega cele 3 bucăți de sfoară cu firul de ață de care urmează a fi ținut zmeul.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top