• Ziua Recoltei – varianta 2

    selectează activitățile după:

      1.  
      2.  
      3.  
      1.  
      2.  
      3.  
      4.  
      5.  
      1.  
      2.  
      3.  
      4.  
      5.  
      6.  
      7.  
      8.  
      9.  
      10.  
      11.  
      1.  
      2.  
      3.  
      4.  
      5.  
      6.  
      7.  
     

    $0

    1 Ziua Recoltei – varianta 2
    2 Ziua Recoltei – varianta 23 Ziua Recoltei – varianta 24 Ziua Recoltei – varianta 2

    Toamna este anotimpul abundenței și un prijej excelent pentru a ne sărbători munca de peste an ca echipă și de a ne felicita. Putem organiza un eveniment de tip „porți deschise” prin care să arătăm părinților, cadrelor didactice din grădiniță/școală, fraților/surorilor noastre, bunicilor și prietenilor rezultatele muncii noastre. Putem decora grădina, prepara diverse salate din legumele și verdețurile grădinii, apă cu ierburi aromatice, fructe etc.

    Durata

    2-3 ore pregătiri, 1 oră petrecerea

    Avem nevoie de

    • Coșulețe pentru cules; ● Castroane mari pentru spălat și pregătit salata; ● Tocătoare și cuțite de plastic pentru tăiat ● Farfurioare/boluri pentru mâncat salata; ●Ustensile pentru amestecat și mâncat; ● Ulei, sare, alte ingrediente; ● Carafe, pahare, servețele; ● Ghilande, elemente de decor; ● Masă pentru bunătăți etc.

    Materii conexe

    științele naturii, ed. ecologică

    Elemente naturale

    frunze, plante, flori

    Dificultate

    complex

    Sezon

    toamna

    Etape

    • După aproximativ 40 - 60 de zile de când am semănat dacă vrem să organizăm vara sau 100 - 120 zile de la semănare dacă vrem să organizăm toamna.
    • Formăm echipe de 3-4 copii cu un coșuleț și ne apucăm de cules.
    • Verdețurilor (rucola, creson) le culegem frunzele, iar ridichile, ceapa, usturoiul le smulgem, ardeii, tomatele, dolveceii, fructele le desprindem cu grijă, varza, guliile le tăiem, plantelor armoatice le culegem frunzele.
    • O dată culeasă recolta, recapitulăm ce avem în coș și vedem ce recunoaștem și ce nu și stabilim ce vom pregăti cu ajutorul celor de la bucătărie.
    • O așezăm pe toată într-un mare castron și mergem cu ea la bucătărie pentru a fi spălată.
    • Apoi în sala de clasă fiecare participă la pregătirea salatelor, tăiănd pe tocător legumele și verdețurile.
    • Așezăm salatele în castroane și le asezonăm cu ulei, lămâie, sare, piper, semințe dacă vrem.
    • Aranjăm sala de clasă sau un spațiu din curte și ne pregătim de primirea oaspeților și de o masă sănătoasă.

    Copiii vor fi foarte mândri a le arăta oapseților grădina și bunătățile pregătite!

  • Upcoming Events

    Nu există evenimente în viitorul apropiat.

  • Top