• Texturi din frunze

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Texturi din frunze
  2 Texturi din frunze

  Frunzele sunt bucătăria plantelor, transformând energia de la Soare în hrană pentru aceastea. Au diferite forme și mărimi, iar cel mai potrivit pentru a organiza această activitate este primăvara când toate plantele înverzesc sau toamna când acestea își schimbă culoarea și cad.
  O activitate prin care descoperim formele frunzelor și frumoasele desene ale lor formate din nervurile ce le alcătuiesc.

  Durata

  30 - 45 minute; 15 minute plimbare prin grădină.

  Avem nevoie de

  ● frunze de diferite forme și mărimi; ● hârtie colorată; ● creioane colorate; ● opțional: lupe.

  Materii conexe

  biologie, arte, științele naturii

  Elemente naturale

  frunze, plante

  Dificultate

  ușor

  Sezon

  primăvara, vara, toamna

  Etape

  • Inițiem o mică primbare prin grădină cu scopul de a observa frunzele plantelor și formele lor. Unele vor avea foarte multe frunze: iedera, altele mai puține, vom observa iarba și cum este ea alcătuită din multe, multe frunze, unele au perișori pe care îi putem simți la atingere sau observa cu ajutorul lupei.
  • La sfârșitul plimbării nostre fiecare culege 2-3 frunze diferite și mergem în sala de clasă pentru a începe activitatea. Frunzele se pot culege cu o zi înainte pe durata timpului petrcut afară la joacă.
  • Ne așezăm la mesele de lucru, punem una din frunze între două foi și apoi hașurăm cu creionul. Vor ieși în evidență forma și nervurile frunzelor.
  • Putem face schimb de ”frunze” cu colegii de lucru, iar foile le putem transforma în adevărate opere de artă ce vor sta pe peretele cu picturi sau în felicitări.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top