• Sperietoare de ciori

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Sperietoare de ciori
  2 Sperietoare de ciori3 Sperietoare de ciori4 Sperietoare de ciori5 Sperietoare de ciori6 Sperietoare de ciori

  Construirea unei sperietori de ciori pe care să o amplasați în locul unde s-au cultivat porumb, grâne sau unde este grădina. Copiii vor afla despre păsările care mănâncă grânele din câmp și vor ajuta la construirea sperietorii.

  Durata

  câte o jumătate de oră timp de mai multe zile, se pot construi pe rând corpul și capul, apoi se va asambla.

  Avem nevoie de

  ● haine vechi (pantaloni, cămașă sau geacă, pălărie) ● două șipci de lemn, una mai lunga, alta mai scurtă pentru structură, ● ciocan, cuie, ● sfoară, ● material de umplut (haine, paie), ●o bucată de pânză pentru cap, ● marker pentru desenat fața

  Materii conexe

  educație fizică, arte

  Dificultate

  complex

  Sezon

  primăvara, vara, toamna

  Etape

  • Chiar dacă iarna le punem păsărilor mâncare în cutii , fiindcă nu găsesc în natură, vara și toamna când se coc grânele și legumele vrem ca păsările să nu ne mănânce recoltele. Lanurile care sunt departe de casă și de oameni pot fi mâncate de ciori, grauri, coțofane, stăncuțe, pitpalaci, pițigoi, fazani, dropii, potârnichi. Aceste păsări își pot face cuibul în lanuri, sau pot locui în arborii de la marginea lanurilor. Mai demult oamenii aveau obiceiul de a pune câte un par îmbrăcat, să le țină departe de recolte.
  • Dimensiunea sperietorii de ciori va fi puțin mai înaltă decât statura omului, cam 200 cm . Ar fi indcat să fie o sperietoare drăguță, pentru a evita ca unii copii mai mici să se sperie de ea. Pentru aceasta puteți alege haine colorate și vesele, iar fața se poate desena zâmbitoare.
  Etape de construcție:
  1. Se fixează în T cei doi pari , se îmbracă hainele împreună cu copiii și se umplu. Poate primi și pantofi din material, sau șosete, dacă nu, pantalonii se leagă în partea de jos cu sfoară, la fel și mânecile.
  2. Se construiește capul dintr-o bucată de pânză de sac sau de in. Apoi va fi umplut și cadrul didactic îi va picta fața. Împreună cu copiii îi vom fixa capul pe stâlp și o ducem afară. Ideal ar fi să o amplasăm lângă un gard și să fie legată de acesta pentru a fi mai sigur ca nu va cădea. Dacă nu există această posibilitate, o vom fixa bine în pământ, asigurându-ne că vântul sau copiii nu o pot doborâ.

  Sursa fotografii: http://williamstownfair.ca și http://www.wikihow.com/Make-a-Scarecrow

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top