• Musafiri în grădină . Cine vine în vizită în grădina noastră?

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  57.1

  Vom da o nouă întrebuințare unor obiecte vechi, nefolositoare  sau vom folosi forme simple pe care copiii le vor transforma în personaje care vor veni în vizită în grădină.  Activitatea stârnește imaginația și spiritul creativ.  Este potrivită copiilor mai mari, peste 5 ani, cei mai mici vor fi ajutați de către educatoare.

  Este o activitate care implică multă creativitate din partea copiiilor, dezvoltă limbajul, munca în echipe, etc.

  Durata

  1 oră construcţia, ½ oră de joacă cu personajele,  pentru reconstituirea povestirii

  Avem nevoie de

  Orice obiect de dimensiuni mici care nu mai este folosit sau; ● Calupuri de lemn de diferite dimensiuni; ● Cartoane, foi colorate, farfurii de carton; ● Pensule, culori de pictat, creioane groase de scris pe lemn; ● Bețe sau pari mici; ● Adeziv pentru lemn (aracet), lipici universal.

  Materii conexe

  arte

  Dificultate

  complex

  Sezon

  primăvara, vara, toamna, iarna, toate

  Etape

  • Cadrul didactic care coordonează activitatea alege un basm sau o poveste cu personaje pe care o citește copiilor . Povestea trebuie să se desfășoare în cadrul natural, pentru a face legătura cu grădina noastră.  Apoi copiii vor alege câte un personaj și îl vor construi din obiecte sau bucăți de lemn pe care le au la îndemână (nu e nici o problemă daca mai mulți copii aleg același personaj, numărul personajelor din poveste nu trebuie să fie egal cu numărul copiilor din grupă, se pot face echipe, fiecare echipă construieşte un personaj).
  • Copiii vor reprezenta personajul prin trăsătura lui definitorie: dacă e pisică va avea mustăți sau coadă lungă, dacă e vulpe e portocalie și are un sac, etc. - copiii aleg cum să reprezinte personajul.
  • După ce am pregătit personajele, mergem afară și le găsim un loc potrivit unde le amplasăm.  La final copiii vor spune povestea, folosindu-se de personaje.
  • O altă variantă ar fi de a construi personajele o dată cu povestea (fără să avem la bază o poveste  iniţială). Copiii pot alege fiecare un personaj sau un obiect pe care să îl facă și după ce ies cu ele în grădină  vor inventa  o mică istorioară despre el, cum a venit în vizită în grădină, cu cine se împrietenește, cum îl cheamă etc.
 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top