• Mâneci de vânt

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Mâneci de vânt
  2 Mâneci de vânt3 Mâneci de vânt

  Activitatea constă în confecționarea unei mâneci de vânt care să indice direcția și puterea vântului. Ea va fi montată în grădina de legume și o vom folosi pe parcursul anului pentru a observa vântul. Este o activitate ajutătoare pentru “Jurnal meteo” și vine în completarea activității “Ne jucăm cu vântul”.

  Durata

  1 oră

  Avem nevoie de

  ● o mânecă lungă de la o cămașă confecționată dintr-un material subțire sau alt material textile; ● ac și ață; ● sârmă; ● patent sau clește; ● sfoară; ● un băț. SAU ● cotorul de la roala de servețele; ● hărtie colorată; ● lipici; ● foarfecă hârtie; ● sfoară.

  Materii conexe

  educație fizică, științele naturii, ed. ecologică

  Elemente naturale

  apa, aer

  Dificultate

  complex

  Sezon

  primăvara, vara, toamna

  Etape

  Cum vom construi mâneca de vânt?
  Tăiem mâneca de la subsuoară. Pentru a funcționa diametrele capetelor trebuie să fie diferite și anume diametrul prin care pătrunde aerul în mânecă trebuie să fie mai mare de aproximativ două - trei ori decât orificiul pe unde aerul va ieși din mânecă.
  Vom calcula diametrul mânecii la capătul mai mare cu ajutorul sforii pentru a determina mărimea cercului de sârmă care ne va folosi ca sprijin pentru mânecă. După ce am determinat diametrul mânecii tăiem sârma cu aproximativ 5 cm mai mare pentru a putea să-i facem un nod și facem un cerc.
  Se introduce mâneca pe buclă și se coase. Tot pe cercul de sârmă se i-au 4 puncte care să facă legătura între mânecă și bățul pe care va fi amplasată mâneca. Punctele vor fi așezate în puncte diametral opuse (în cruce). Se pregătesc 4 bucăți de sfori cu lungimi egale, cu un capăt se fixează de cercul de sârmă, iar celălalte capete se prind toate într-un singur punct cât mai pe mijlocul cercului, care se va lega de băț.
  Bățul poate fi de exemplu o coadă de mătură sau o creangă. Pentru a-l înfige mai ușor în pământ îl vom ascuți la un capăt.
  Când vântul va sufla, mâneca se va extinde în direcția opusă.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top