• Locul meu

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  26.1
  26.3

  Este o activitate de urmărire a unui loc din grădină de la şcoală sau de la grădiniţă de la sfârşitul iernii până la sfârşitul toamnei, adică pe parcursul unui sezon de grădinărit. Activitatea permite observarea diferitelor stadii de evoluţie a vegetaţiei pe parcursul unui an, copiii învățând despre ciclicitatea naturii, cum se dezvoltă plantele și ce se întâmplă cu ele în fiecare anotimp.

  Durata

  15 minute/sesiune observare

  Avem nevoie de

  • Rigle; ● o ruletă de un metru; ● un caiet care devine jurnalul grădinii; ● creioane colorate; opțional: lupă.

  Elemente naturale

  apa, sol, frunze, plante, insecte, flori

  Dificultate

  mediu

  Sezon

  primăvara, vara, toamna, iarna, toate

  Etape

  • Activitatea se realizează de mai multe ori pe parcursul unui an, şi se face în grădina de legume din curtea grădiniţei sau a şcolii. Prima dată, la sfârşitul iernii, când zapada se topeşte sau când se dezgheată pământul  fiecare copil îşi va alege un loc al lui.
  • Acolo copilul va merge de fiecare dată de câte ori se iese în grădină, pentru a-l observa. Pe parcurs ce vegetaţia creşte putem măsura de fiecare dată cu o riglă cu cât a mai crescut faţă de data trecută, dacă a mai apărut ceva în sol, dacă nu se usucă, când înfloreşte, dacă va înflori, iar toamna până când rezistă. Este util ca fiecare copil să aibe o riglă.  Sunt locuri în care plantele vor creşte mai mari decât copiii (floarea soarelui sau o tufă de leuştean), acolo va fi nevoie de o ruletă şi ajutorul coordonatorului activităţii.
  • După câteva minute de observare, toţi copiii se vor strânge într-un cerc şi vor  descrie pe rând ce au observat. Se poate apoi nota pe un jurnal al grădinii, ţinut de copii dacă sunt şcolari sau de coordonatorul activității pe baza celor povestite de ei.
 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top