• Ghivece inedite

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Ghivece inedite
  2 Ghivece inedite3 Ghivece inedite

  Primăvara este o perioadă ideală dacă nu avem spațiu în curte pentru o grădină, să începem una în sala unde ne desfășurăm activitatea. Astfel, îi putem învăța pe cei mici cum putem îngriji semințele ca să crească din ele puiuți de plante, iar ghivecele pot fi din cele mai diverse și haioase. Copii vor deprinde responsabilitatea pentru ghiveciul lor, a-l uda și îngriji. Totodată învățând că plantelor le trebuie apă, soare și pământ ca să crească mari.

  Durata

  30 - 45 minute.

  Avem nevoie de

  ● ghivecele sau jardinierele pot fi: cofraje de ouă dacă plantăm semințe de grâu pentru consumat iarba de grâu, cutii de lapte, cizme de gumă, conserve, borcane ● semințe de flori, verdețuri: creson, rucola, salată ● pământ ● bețe sau crenguțe pentru semne ● hârtie albă sau colorată pentru semne ● creioane și/sau carioci ● lipici.

  Materii conexe

  arte, științele naturii

  Elemente naturale

  plante, flori

  Dificultate

  mediu

  Sezon

  primăvara, toamna

  Etape

  • De ce plantăm? Cu ce ne ajută plantele? - ne hrănesc, înfrumusețează spațiul în care trăim, produc oxigen de care oamenii au nevoie pentru a trăi.
  • Pregătim etichetele pentru viitoarele noastre ghivece haioase din bețe/crenguțe, hărtie și lipici, desenând pe fiecare ceea ce vom vrea să semănăm în ghiveciul nostru.
  • Pictăm/înfrumusețăm ghiceciul cum știm noi mai bine: cu acuarele, carioci, hărtie colorată, fundițe etc.
  • Cu mânuțele goale punem în fiecare ghiveci pământ, îl umplem (lasând 1 cm gol ca atunci când vor uda ghiveciul, pământul să nu se reverse), apoi cu degetul arătător facem o mică gaură în mijloc, punem sămânța/semințele pe care le dorim și astupăm cu pământ.
  • Îl așezăm într-un loc însorit și avem grijă să-l udăm tot la 2 zile și să-i povestim lucruri frumoase pentru a crește.
  • Recapitulăm ce am facut și care sunt elementele necesare ca plantele să crească: apă, lumină, pământ, căldură.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top