Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • Etichete haioase

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Etichete haioase
  2 Etichete haioase3 Etichete haioase

  Fie că avem o grădină din ghivece și jardiniere în sala de clasă sau în curtea școlii sau a grădiniței, pentru a știi peste săptămâni ce am semănat/plantat sau pentru a descoperi cum arată plantele în diferite stadii ale creșterii lor, vom confecționa etichete haioase. Această activitatea va fi realizată după ce am hotărât ce plante vrem să avem în grădină și înainte de atelierul efectiv de semănat/plantat. Astfel, la sfârșit sau pe parcurs, vom putea ”înfinge” etichetele în pământ sau a le agăța de crengile pomilor plantați.

  Durata

  30 - 45 minute.

  Avem nevoie de

  ● bucăți subțiri de lemn de la lăzile de legume/ linguri de lemn/ bețe din lemn de înghețată; ● carioci, creioane, creioane colorate; ● poze sau plicurile de semințe pentru a vedea legumele; ● opțional: laminator.

  Materii conexe

  arte, științele naturii

  Elemente naturale

  plante, flori

  Dificultate

  mediu

  Sezon

  primăvara

  Etape

  • Stabilim sau recapitulăm ce plante ne dorim să avem în grădină. Poze ale legumelor și verdețurilor vor ajuta la luarea deciziei. Coordonatorul activității le scrie pe un panou sau foaie mare ca sa nu le uitam.
  • Ne împărțim pe mese de lucru și fiecare va confecționa o etichetă, adică pe bucata de lemn sau pe lingură va desena leguma și denumirea ei dacă o știe. Putem desena 2-3 etichete dacă avem o grădină mare.
  • Dacă vi se pare mai ușor, copiii pot desena pe bucăți ovale/rotunde/pătrate de hărtie de 5-6cm, iar apoi le trecem prin laminator și le lipim de un băț de înghețată.
  • Le strângem pe toate la sfârșit și așteptăm ziua atelierului de semănat/plantat pentru a le pune în pământ.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top