Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • Cum semănăm/plantăm?

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  Cum semanam
  Cum semanam

  Semințele sunt precum oamenii, au și ele nevoie de anumite lucruri pentru a crește, iar în căsuța lor vor trebui să stea bine. Semănate sau plantate prea adânc nu vor germina sau prea superficial se vor usca. Semințele se vor semăna la o adâncime de 3 ori mai mare decât dimensiunea lor, iar răsadurile se vor planta atât de adânc, încât să le acoperim toată rădăcina.
  O activitate în care se vor murdări pe mâini de pământ și le va plăcea foarte mult!

  Durata

  45 minute.

  Avem nevoie de

  ● semințe de flori, legume și verdețuri; ● ghivece mici individuale sau jardiniere; ● pământ; ● etichete cu denumirea plantelor; ● saci de gunoi pentru a pune pe mese; ● opțional: lopățele.

  Materii conexe

  biologie, științele naturii, ed. ecologică

  Elemente naturale

  plante

  Dificultate

  mediu

  Sezon

  primăvara, toamna

  Etape

  • Ne așezăm la mesele de lucru și povestim despre ce vom face azi. A mai plantat cineva? Cum a facut? De ce este important să semănăm sau să plantăm corect?
  • Pe fiecare masă vor fi ghivecele, un castron sau o pungă de pământ și diverse semințe, pe care înainte de a începe le trecem în revistă.
  • Copiii pot avea ghivece individuale sau pot forma echipe de câte 2-3 pentru un ghiveci mai mare.
  • Se umplu ghivecele cu sol, după care cu degetul arătător se vor face orificii/găuri cu o adâncitură de aproximativ 2 cm.
  • Se pun semințele în orificii, iar pe urmă se astupă și se udă cu apă. Recomandăm să alegeți pentru fiecare ghiveci 2-3 tipuri de semințe astfel încât pe perioada proiectului copiii să poată observa diferențele de creștere dintre acestea sau diferitele forme ale plăntuțelor.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top