Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • Crește floarea soarelui

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Crește floarea soarelui
  2 Crește floarea soarelui

  O activitate cât un proiect pe care îl putem dezvolta pe parcursul mai multor luni. Pornind de la cum încolțește o sămânța, care sunt părțile unei plante și ce rol are fiecare, observare și măsurare/comparare, până la stadiul la care planta noastră are semințe și a crescut cât vrejul de fasole….mult mai înaltă decât noi. Viața unei plante de la sămânță la sămânță.

  Durata

  20 - 30 minute (pregătire), în fiecare săptămână 10 minute de observare. Semănăm in martie/aprilie - avem floarea soarelui mare în iulie/august.

  Avem nevoie de

  ● semințe de floarea soarelui; ● recipiente (pahare/ghivece/borcane) în care să semănăm semințele; ● pământ; ● etichete cu numele fiecăruia; ● un caiet pe care îl vom transforma în jurnalul proiectului nostru.

  Materii conexe

  matematică, științele naturii, istorie

  Elemente naturale

  sol, plante, flori

  Dificultate

  mediu

  Sezon

  primăvara, vara

  Etape

  • Începem prin a semăna semineșe în recipiente și a pune etichetele cu numele fiecăruia. Calculăm să facem acest atelier astfel încât după semănare în 2-3 săptămâni răsadurile vor trebui plantate afară în grădină, iar temperatura pentru floarea soarelui va trebui sa fie de 10-12 grade, deci undeva la începutul lui martie sau la jumătatea lui martie. - vezi activitatea Cum semănăm/plantăm?
  • Apoi vor urma săptămâni în care observăm planta, o măsurăm, învățăm elementele de care ea are nevoie pentru a crește: apă, lumină, căldură, pământ; părțile unei plante, etc.
  • Confecționăm etichete pentru când le vom planta afară cu numele pe care i l-am dat sau cu numele nostru ca să o recunoaștem.- vezi activitatea Etichete haioase.
  • Când plantele noastre vor avea 10-15 cm, le plantăm în grădina de afară aproape de un gard mai înalt.
  • Vor urma din nou săptămâni în care vom avea grijă de planta noastră, o vom măsura, o vom observa (opțional cu lupa), vedem ce insecte o vizitează etc.
  • Apoi în iulie - august floarea noastră cât o sămânță va face ea alte semințe și va fi mare mare, numai bună de cules.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top