Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • Casa ajutoarelor grădinii

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Casa ajutoarelor grădinii
  2 Casa ajutoarelor grădinii3 Casa ajutoarelor grădinii

  Dacă am hotărât că vom avea o grădină în curte sau în sala de clasă, o activitate creativă și de responsabilizare poate fi organizarea uneltelor necesare pentru grădină.
  Se caută un loc în apropierea grădinii pentru a organiza uneltele de grădinărit. Poate fi amenajat și un dulap vechi (cu rafturi sau doar cu bară de umerașe). Se împart copiii pe grupuri (max. 4-5 copii) și în funcție de resursele disponibile li se dau responsabilități: un grup spală/curăță ustensilele, pictează diferite recipiente pentru ustensile, desenează cartonașe cu locul unde trebuie așezate diferite ustensile. Astfel copiii vor învăța să fie ordonați, să aibă grijă de lucruri și faptul că fiecare este responsabil pentru ustensilele cu care lucrează. De asemenea, vor învăța la ce se folosește fiecare ustensilă și le vor cunoaște mai bine datorită mânuirii acestora în timpul organizării.

  Durata

  1 - 1 ½ ore.

  Avem nevoie de

  • Stropitoare; ● Găleți/găletușe de plastic; ● Umeraș; ● Acuarele și persule; ● Markere; ● Unelte pentru copii (spăligă, lopețică, greblă); ● Unelte pentru adulți (hărleț, sapă, lopată, greblă) sau unelte de mână.

  Materii conexe

  educație fizică, arte

  Dificultate

  mediu

  Sezon

  primăvara, vara, toamna

  Etape

  • Dacă intenționăm să avem o grădină de legume și flori sau deja avem una, această activitate este potrivită fie primăvara devreme înainte de a începe grădinăritul, în acest fel recapitulăm ustensilele de care avem nevoie sau le învățăm. Apoi, curățarea și aranjarea lor, poate fi o activitate de câte ori terminăm cu lucrul în grădină.
  • Alegem un loc potrivit pentru a aranja casuța uneltelor și povestim despre rolul acesteia. Uneltele ne vor ajuta sa avem o grădina frumoasă și roditoare.
  • Îi împărțim pe echipe de câte 4 - 5 copii și repartizăm lucrul în funcție de cum ne dorim să arate căsuța.
  • Iar la final de bucurăm și ne admirăm munca.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top