Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • Amprente naturale

  selectează activitățile după:

   1.  
   2.  
   3.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   8.  
   9.  
   10.  
   11.  
   1.  
   2.  
   3.  
   4.  
   5.  
   6.  
   7.  
   

  $0

  1 Amprente naturale
  2 Amprente naturale3 Amprente naturale

  Oare ce formă lasă o ghindă pe o bucată de lut, dar un con de brad, dar semințele de gălbenele, dar degetul meu? Lucrând cu materiale naturale, învățăm să creem forme, să le distingem, să descoperim curioși ce modelator frumos este Natura și cât sunt de frumoase elementele naturale.

  Durata

  30 - 45 minute.

  Avem nevoie de

  ● lut/pastă modelatoare; ● bucăți de lemn/tocătoare pe care să lucrăm și să modelăm; ● ghinde, conuri de brad, frunze, flori, semințe; ● șnururi.

  Materii conexe

  biologie, arte, științele naturii

  Elemente naturale

  frunze, plante

  Dificultate

  ușor

  Sezon

  primăvara, vara, toamna, iarna, toate

  Etape

  • Cu o zi înainte când ne jucăm prin curte, putem aduna în coșulețe: frunze, conuri de brad, ghinde, crenguțe, flori, pietricele etc.
  • Ne așezăm la mesele de lucru și povestim ce vom face azi, amprente alte lucrurilor pe care ieri le-am strâns din grădină, pe care apoi ni le putem pune la gât ca medalioane, la mână ca brățări sau le putem face cadou.
  • Împărțim pasta de modelaj la fiecare și câte un coșuleț cu diferite elemnte culese de ei la fiecare masă.
  • Putem face înainte câteva modele pentru a le arăta cum va ieși medalionul lor.
  • Întindem lutul pe bucata de lemn și îl modelăm sub formă de chifteluțe plate, pe care apoi apăsăm fie o frunză, fie o ghindă. Le desprindem de pe lut și vedem ce formă ne-a rămas. Putem face câte medalioane vrem, cu ce dimensiuni vrem.
  • La sfărșit cu ajutorul unui creion medalioanelor le facem găuri în partea de sus și punem toate amprentele la uscat câteva ore sau cel mai sigur până a doua zi.
  • Opțional după ce se vor urca le putem picta. Le putem confecționa pentru Mărțișor, cadouri pentru frați și bunici sau pur și simplu ca o activitate prin care descoperim natura.

 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top