Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1498

Warning: Use of undefined constant all - assumed 'all' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoaladi/public_html/s/wp-content/themes/owm-theme/includes/functions.php on line 1500
 • ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE PERMACULTURĂ

  Asociaţia a fost înfiinţată în 2010 şi reprezintă expresia unei mişcări de tip „grassroots” de promovare a unor soluţii locale de dezvoltare sustenabilă a comunităţilor umane sub denumirea de Cercul de Permacultură şi Remediere Ecologică Cluj. Pentru a reprezenta mai bine obiectivele şi nevoile membrilor săi, cuprinderea natională la care a ajuns, in 2012 organizația şi­a schimbat denumirea în Asociația Română de Permacultură. Misiunea Asociației Române de Permacultură este de a promova principiile permaculturii, respectiv grija față de pământ, grija față de comunitate și redistribuirea echitabilă a surplusului. Acțiunile asociației vizează informarea publicului larg asupra principiilor permaculturii; protejarea mediului înconjurator prin dezvoltarea agriculturii sustenabile și regenerative, prin dezvoltarea durabilă a ecosistemelor și comunităților umane; prin promovarea educației specifice permaculturii; prin promovarea amenajării și reamenajării durabile a spațiilor naturale și construite: urbane și rurale și a diverselor peisaje după principiile permaculturii. Asociația își îndeplinește obiectivele prin activități de informare, promovare, cursuri, workshopuri, proiecte practice și în colaborare cu ONG­uri din domeniul agriculturii sustenabile și regenerative, a dezvoltării comunitare și a remedierii ecologice. Proiecte derulate: Acestea au fost finanţate prin contributia membrilor şi voluntarilor din Asociaţia Română de Permacultură, prin donatii si sponsorizari sau prin obținerea de finanțări din granturi.
  • Proiectul de introducere a metodelor de protejare și regenerare a mediului bazate pe principiile permaculturii în școli și centre pentru copiii din țară: „Educaţie pentru sustenabilitate: Grădina ca o resursă pedagogică pentru o dezvoltare durabilă” pe scurt “Scoala din Gradina”. Locaţie: National; Durata: aprilie 2015 –aprilie 2016 Beneficiari: circa 785 persoane informate despre grădinărit în școli, 370 persoane implicate în activități de dezvoltare durabilă, 285 de cadre didactice și elevi participanți la activități practice, 6 grădini educaționale în 5 orașe. Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 ­ 2014 în cadrul Fondului ONG în România.
  • Proiectul de protejare şi regenerare a mediului în comunităţile locale urbane: “Creşterea capacităţii Asociaţiei Române de Permacultură de a promova şi susţine protejarea şi regenerarea mediului prin metode inovative şi tehnici participative în comunităţile locale” co­finanţat printr­un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Locaţie: National; Durata: iunie 2013 – iulie 2014; Beneficiari: circa 890 persoane implicate în activități de informare și formare, 8 grădini în 5 orașe.
  • Iniţierea primului site românesc dedicat în totalitate permaculturii: Platformă pentru vorbitorii de limbă română cu preocupări în domeniul permaculturii. Promovarea acestui concept în România ww.permacultura.ro;
   Durata: 01.09.2010 – prezent; Beneficiari: Comunitatea română de permacultură.
  • Convergența Naţională de Permacultură; are loc anual în diverse locuri din țară în care persoanele ce practică permacultura se întâlnesc pentru a discuta despre experiențele acumulate sau se suțin cursuri pe domenii adiacente; Locuri: Râşnov, Braşov; Malin, Bistrita­Nasaud; Comandău, Covasna, Baza Ulmu ­ Maramureș, Cluj-Napoca.
  • Numeroase prezentări, cursuri, ateliere și acțiuni pe teme de permacultură, protecție și regenerare a mediului și grădinărit la nivel național: “Permacultura – Managmentul holistic al naturii”; “Agricultură Susţinută de Comunitate”; “Întâlnire locală de permacultură Bucureşti “; “Guerrilla and Urban Gardening România – permacultura în comunităţile urbane”; “Comunităţile locale urbane”; “Un curs natural – Grădina de legume”; “Grădini urbane între calcane”; “Grădina de la şcoală­ Sighetu Marmaţiei “; “Grădinuţa de legume şi flori­ Workshop ”; “Grădina pe asfalt” ; ș.a.
 • Upcoming Events

  Nu există evenimente în viitorul apropiat.

 • Top